Luc Besson

nagy sikerű filmjének

Könyves változata

VALERIAN

ÉS AZ EZER BOLYGÓ VÁROSA


A 28. században Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) feladata a jog és a rend fenntartása az univerzum emberlakta területein. A védelmi miniszter megbízásából a két téridőügynök az Alfára utazik - arra a szüntelen növekvő és fejlődő űrállomásra, amelyhez évszázadokon keresztül százával csatlakoztak a földönkívüli lények, hogy megosszák egymással tudásukat, ismereteiket és megismerjék egymás kultúráját. De az Alfa szívében titokzatos, sötét erő szunnyad, amely kitörni készül és puszta létében fenyegeti a békeszerető lények harmonikus együttműködésének csodálatos szimbólumává vált űrállomást, ismertebb nevén az Ezer Bolygó Városát. Valerian és Laureline versenyt futnak az idővel, hogy fényt derítsenek a rejtélyre és megóvják a pusztulástól az Alfát, s ezzel megmentsék az egész világegyetem jövőjét.

“A Valerian egy teljes

felüdülés

és az egyik

legmagávalragadóbb SCI-FI

ami mostanában a vászonra került.”

Rotten Tomatoes  

Az ötletek, a lendület és a látvány úgy viszik az első három jelenetet, hogy pislogni sem tudsz. A nyitány egy egyszerűen, mégis gyönyörűen és felemelően megkomponált zenés montázs (Bowie: Space Oddity), amely a hetvenes évek archív felvételeitől kezdve dokumentálja az emberiség űrprogramjának fejlődését, mígnem a Föld körüli űrállomás a címbeli várossá nőve, milliónyi idegen fajjal a fedélzetén elszakad otthonától, és megindul a mélyűrbe.

Aztán jön a nyúlánk, Avatar-szerű lények paradicsomi bolygójának pusztulása, egy bizonyos momentumaiban infantilis, összességében mégis lenyűgöző kataklizmaszekvencia, végül pedig a főhősök karakterét izgalmasan és frappánsan felvezető, remekül megkomponált, dimenziók közt cikázó akciójelenet.

Rendeld meg a könyvet most és
kiadói kedvezménnyel
lehet a tiéd!

BLUEMOON KÖNYVEK 2018