Laura palmer

titkos naplója

​​​​​​​dale cooper

naplója

Twin Peaks

sorozat

DALE COOPER NAPLÓJA

Scott Frost


Az FBI-ügynök önéletrajza – Az életem, a felvételeim. „…a Gonosz létezik. Akár az éjszaka sötétjében lebeg, akár a szelek szárnyán. Vagy a lélekben lapul, s mint egy kígyó, várja a pillanatot, hogy lecsapjon. Én tudom, mert láttam, hogyan tett tönkre egy jó barátomat. Most itt járt ebben a távoli városkában, és újabb áldozatot szedett. Tudom, hogy újra lecsap, csak azt nem, hol és mikor. Ennyi elég egy estére, Diane.” Dale Cooper: a különleges ügynök valódi arca a kávé és a fánk mögött. Az ügynök 13. születésnapján kezdi magnószalagra mondani naplójegyzeteit. Ez az önéletrajzi írás különleges bepillantást nyújt ennek a rendkívül összetett, meghatározhatatlan, egyszersmind a munkáját nagy elhivatottsággal végző és nagylelkű férfinak a magánéletébe, aki egész Amerika figyelmét magára vonta.


„Újabb holttestet találtak Washington államban, Diane. Fiatal nő, műanyag lepelbe csavarva. Úton vagyok egy kisvárosba. Hogy is hívják? Twin Peaks.”

LAURA PALMER TITKOS NAPLÓJA

Jennifer Lynch


Egy olyan városban, mint Twin Peaks, senki sem lehet ártatlan…


A bájos Laura Palmert a Twin Peaks című kultikus sorozat nyitójelenetében – műanyag lepelbe csavart hullaként – ismerhették meg a nézők. Laura legsötétebb titkait, torz álmait és vágyait naplójában őrzi. Ez a napló az angyali szépségű lány életét mutatja be 12 éves korától egészen 17 évesen bekövetkezett haláláig. A fordulatokkal teli könyv felfedi Laura igazi arcát, és számos olyan bűnjelet is, amelyből olyan részletekre is fény derül, amikre a filmsorozat nem ad választ. Laura naplója lenyűgöző olvasmány, amelyből megtudjuk, hogy hogyan jutott el az egykoron naiv elsős kislány az első csóktól a drogozó, szexéhes és az okkult világ rejtelmeit felfedező „rosszlány” létig. A Laura Palmer titkos naplója – amely az alkotó, David Lynch lányának, Jennifer Lynchnek a műve – eredeti és hátborzongató, egyben tökéletes olvasmány azoknak, akik rajonganak a bizonytalansággal teli természetfeletti történetekért.

“Szürreális, feszültségkeltő

és lenyűgöző.”

A 90’-es évek egyik legsikeresebb sorozata

Rotten tomatoes

play

Rendeld meg a könyveket most
kiadói kedvezménnyel!

DAVID LYNCH


Lynch pályáját nem a többi rendezőtől megszokott irányból kezdte, vagyis nem a filmiskolák padjaiból vagy a televíziós tucatmunkák futószalagja mellől indult, hanem képzőművészként, igazi avantgárd filmesként alkotott a hatvanas-hetvenes években.


Festményei egyébként hangulatukban erős rokonságot mutatnak a későbbi filmekkel, ez is azt mutatja, hogy a különböző művészeti ágakban, például a zenében is otthonosan mozgó művész tulajdonképpen mindig ugyanazt csinálja.


Néhány fázisrajzból álló szürreális alkotás már rögtön, az első játékfilm előtt tíz évvel előre jelezte Lynch világát: egy abszurd, fekete humorral átszőtt, zavarba ejtően szürreális univerzumot.

BLUEMOON KÖNYVEK 2018