“Egy könyv 

a világ végéről

és a jövőnk kezdetéről.”

amazon

Charlie Jane Anders

AZ ÍRÓ

A Minden madár az égen az ellentétek könyve. Itt megfér egymás mellett a varázslóiskola és a mesterséges intelligencia, a szélhámos-mágia és a kvantummechanika. Az egyik pillanatban olyan, mintha egy komoly, izgalmas és grandiózus zsánerregényt olvasnánk, a következőben meg annyira élesen vált át szatírába, hogy leesik az állunk.

Kézenfekvő lenne mindezt Charlie Jane Anders belső vívódásain keresztül értelmezni (a szerző transznemű, így feltételhetjük, maga is folyton személyiségének két ellentétes „oldalával” küzd).


A szerző egyszerre akar bemutatni egy racionális, newtoni-einsteini és egy természetfeletti, irracionális univerzumot is. Charlie Jane Anders regénye valóban ilyesminek tűnik elsőre, de a végére kiderül, hogy ennél lényegesen átgondoltabb és ötletesebb koncepcióról van szó. A Minden madár az égen ugyanis rendkívül furcsa könyv – talán a legfurcsább, amit az elmúlt években olvashattunk.

“Ez a történet 

nem a madarakról 

és nem

az időgépről szól.”

                                                   

                                                    Takács gábor
                                                    kritikus

Rendeld meg a könyvet most és
kiadói kedvezménnyel
lehet a tiéd!

Több sci-fi díjat nyert írónk, Charlie Jane Anders regénye az életről, a szerelemről, a világvégéről – és a jövőnk kezdetéről szól.

Patricia és Laurence gyerekkori barátok, akik nem gondolták volna, hogy valaha is újra találkoznak, miután a középiskolában rejtélyes körülmények között váltak el útjaik. Patricia varázserői és Laurence kétmásodperces időgépe kicsit sem mondható a fiatalság általános életéhez tartozónak A cselekmény a nem túl távoli jövőben játszódik. Az egymástól távol töltött idő alatt mindketten felnőttek és San Francisco divat-fellegvárában élnek, miközben a bolygó lassan szétesik körülöttük, és nem is sejtik, hogy mindketten azon dolgoznak, hogy saját képességeiket felhasználva ezt megakadályozzák.

BLUEMOON KÖNYVEK 2018