grandiózus

cselekmény,

de mégis mintha

teljesen hétköznapi lenne.”

amazon


Roger Zelazny


Zelazny olyan világokat ábrázol, ahol a mágia és a természetfölötti lények hihetőek és megragadóak. A sci-fi újhullámához sorolják, amely az 1960-as években megváltoztatta a műfaj arculatát, ahogy a pulp hagyományt elhagyva kísérleteztek mind a formával, mind a tartalommal, szándékosan a szépirodalom felé terelve a műfajt (A szerelem egy képzetes szám c. novella címe a matematikában használt komplex számokokra utal). Munkáiban érződik a mitológia és a költészet, valamint a 19. és 20. századi francia, angol és amerikai klasszikusok hatása.


Több művében is istenek vagy más mitológiai alakok kerülnek a modern világba, feldolgozta többek között a görög mitológiát (This Immortal), az amerikai indiánok mitológiáját (Eye of Cat) és a hindu mitológiát (A Fény Ura). Híres fantasy-műve az Amber krónikái, mely két sorozatból (összesen tíz regényből) és hat novellából áll, egyikük befejezetlen.


Ezeken kívül írt még verseket, szerkesztett antológiákat, és dolgozott közösen más írókkal, például Philip K. Dickkel (Deus Irae), vagy Robert Sheckley-vel (The Millennial Contest-sorozat). Novelláinak és kisregényeinek összkiadását, valamint a verseit összegyűjtve 2009-ben jelentette meg a NESFA Press, e mellett szintén 2009-ben The Dead Man’s Brother címmel posztumusz regénye is napvilágot látott. Összesen háromszor nyerte el a Nebula-díjat és hatszor a Hugo-díjat.

Rendeld meg a könyvet most és
kiadói kedvezménnyel
lehet a tiéd!

Amber krónikái 1. - Amber kilenc hercege


AMBER az egyetlen valódi világ, aminek minden más világ – köztük a mi Földünk is – csak árnyékvalósága. Amber ott lüktet főhősünk, Corwin szívében és vérében, annak ellenére, hogy századokra száműzték erre az árnyékbolygóra, amit mi Földnek hívunk. Innen hazatérni azonban nem egyszerű az amnéziában szenvedő hercegnek, hiszen nem könnyű hazatérésről van szó, hanem egy trónörökös harcáról Amber trónjáért egy multidimenzionális világban. Az emberfeletti erővel rendelkező Corwin hercegnek meg kell harcolnia a többi örökössel, akik veszélyes és fondorlatos gátakat gördítenek felemelkedése útjába. Az Amber koronájáig vezető út a képzeletet felülmúló valóságoktól, démoni orgyilkosoktól és horrorisztikus tapasztalásoktól hemzseg. Egy földi kórházban ébredve hősünk arra sem emlékszik, ki is ő valójában, honnan jött és milyen körülmények áldozata lett. Amint lassan világossá válik számára, hogy ő Oberonnak, Amber királyának fia, az is körvonalazódni látszik, hogy ezzel együtt egy párhuzamos univerzumok felett uralkodó királyság jogos örököse is.

„Roger Zelazny páratlan mesemondó! Olyan színes, egzotikus és felejthetetlen világokat alkotott meg, amilyeneket még sosem láttunk!”

George R. R. Martint

BLUEMOON KÖNYVEK 2018