˶Az utolsó percig káprázatos! ̏

The Daily Beast


˶Egy vizuálisan és érzelmileg elragadó történet,

amely meleg ölelésre találhat egy fantáziadús

kalandra éhes közönség karjaiban. ̏

The Hollywood Reporter

A könyv

Richard Strickland egy küldetéssel van megbízva, a Dél-Amerikai esőerdők sűrűjében kell megtalálni egy titokzatos „Lényt”, amiről a helyi törzsek legendái és mondái is rettegéssel beszélnek. Strickland missziója nem egyszerű és nem veszélytelen. Kitartó erőfeszítések árán rátalálnak a dzsungel mélyén a „Teremtményre”, amit korábban még elképzelni sem tudtak.


A kétéltű lényt a baltimore-i Occam Űrkutató Központba szállítják, ahol kísérleteknek vetik alá. Ekkor a történet nem várt fordulatot vesz. A Lény és az intézet egyik női alkalmazottja között romantikus szerelem bontakozik ki. Furcsa kettősük románcát még inkább megnehezíti, hogy Elisa némasága miatt jelnyelven tudnak kommunikálni.

Számtalan akció követi egymást, és ahogy a nem mindennapi történet szálai bonyolódnak, azt vesszük észre, hogy annyira szívünkbe zártuk az Amazonas mélyéről származó földöntúli élőlényt, hogy az ő sorsáért izgulunk.


A Guillermo del Toro és Daniel Kraus története alapján készült film 2018 januárjában hét jelölést követően két Golden Globe-díjat kapott.

nézd meg a film előzetesét

Az idei év legnagyobb várományosa Guillermo del Toro csodás filmje, A víz érintése lett 13 Oscar-díj jelöléssel. A következő kategóriákban kapott jelölést: a legjobb főszereplő színésznő (Sally Hawkins), a legjobb mellékszereplő színésznő (Octavia Spencer), a legjobb férfi mellékszereplő (Richard Jenkins), a legjobb eredeti forgatókönyv (Guillermo del Toro, Vanessa Taylor), a legjobb rendező (Guillermo del Toro), a legjobb jelmez (Luis Sequeira), a legjobb operatőr (Dan Laustsen), a legjobb hangvágás, a legjobb hangkeverés, a legjobb díszlet, a legjobb vágás.

Rendeld meg a könyvet most és
kiadói kedvezménnyel lehet a tiéd!

Az író

Guillermo del Toro

forgatókönyvíró, rendező, producer


Guillermo del Toro 1964. október 9-én született Guadalajarában, Mexikóban. Tanulmányait az Instituto de Cienciasban végezte, mindeközben már fiatalon megismerkedett a filmkészítéssel.
Filmes karrierje első 10 évében maszkolással és speciális effektekkel foglalkozott, valószínűleg ebből a korszakból eredeztethető a szörnyetegekhez, hátborzongató élőlényekhez való vonzódása, mely később rendezőként horror és fantasy műfajú filmjeiben tört utat magának.

A Faun labirintusa, A hobbit: Váratlan utazás, Bíborhegy – csak néhány sikerfilm azok közül, amelyek a zseniális Guillermo del Toro „agyszüleményei”. Rendez vagy forgatókönyvet ír éppen, Toro mestere a vérfagyasztó hangulat megteremtésének. Ha fantasy- és horrorfilm-rajongó vagy, akkor mindenképpen látnod kell Pokolfajzat (Hellboy), A Faun labirintusa (El laberinto del fauno), A hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey), Tűzgyűrű (Pacific Rim), Bíborhegy (Crimson Peak) című alkotásait.

BLUEMOON KÖNYVEK 2018